Astrokuchnia Księżyc w Pannie przypomni, że mamy potrzeby fizjologiczne. Na pełnię Księżyca ugotuj kaszę gryczaną i zrób porządek w szafie Sobotnia pełnia w znaku Panny obudzi w nas moce o jakie się nie podejrzewaliśmy. Ale! Nie możesz działać z pustym brzuchem. Ugotuj kasze gryczaną, ziemską jak Panna. I oddaj przyjaciółce ciuchy, których nie nosiłaś od 2 lat! Moc i energia, która płynie od Księżyca, pomoże wybrać rzeczy, w których dobrze się czujesz, a te, które nie są dla ciebie odpowiednie – oddać. Czytaj dalej >
Astrokuchnia W czasie rosnącego Księżyca chcemy się rządzić i… jeść! Na pełnię w Lwie zrób pomidorową i deser z wiśni Zacznie nas nosić już we wtorek. Księżyc, zmierzając do swojej kulminacji, jest jak pocisk, nie da się go zatrzymać. Leci i sieje spustoszenie. W emocjach, relacjach, w ciele, w potrzebach, marzeniach, w nasycaniu się sztuką i kulturą, a także - jedzeniem. Pełnia jest ogromną zmianą i wielką gastrofazą. Czytaj dalej >
Astrokuchnia Rosnący Księżyc wzmaga złośliwość. Jak się wyciszyć przed pełnią w Bliźniętach? Upiecz ziemniaki! Sosy możesz skrytykować... Poniedziałkowa pełnia w znaku Bliźniąt nakręci nas w weekend do plotkowania i krytykowania. Lepiej zaproś przyjaciół i ugotujcie coś razem. Zróbcie pieczone ziemniaki z rozmarynem i serwujcie je z różnymi sosami! Sosy krytykujcie! Od siebie i innych się odczepcie! Czytaj dalej >
Astrokuchnia Przed pełnią Księżyca narasta chaos i rozbicie. Zadbaj o siebie, a na czas zaćmienia zrób grzybową jak u mamy Już w piątek wieczorem zacznie się czas chaosu, niezdecydowania i rozproszenia, czas drżenia, czas spłacania karmy za wszystko, co zignorowałyśmy, na co machałyśmy ręką, że jakoś to będzie. Nadchodzi drugie w tym miesiącu zaćmienie! Pomyśl, co cię smuci i blokuje, wypłacz się... i zrób zupę grzybową, taką jak u mamy. Czytaj dalej >
Astrokuchnia Pełnia Księżyca działa jak woda ognista! Chcesz odpocząć pod kocem? Zrób pomidorową. Jeśli chcesz ostro zaszaleć, przygotuj krewetki Piątkowa pełnia Księżyca w Baranie zaserwuje emocjonalne pomieszanie z poplątaniem! Zechcesz albo uniesień, albo wyciszenia. W samą pełnię - w piątek o 11:57 uważaj na plotki, mogą zaboleć. A co jeść? Potrzebujesz wyłącznie ukojenia? O twoje ciało zadba tradycyjna pomidorówka. Jeśli masz ochotę z kimś poszaleć, zjedz krewetki na ostro! Czytaj dalej >
Astrokuchnia W czasie malejącego Księżyca najedz się tym, co uwielbiasz! Na nów w Lwie przygotuj ostre curry z warzyw Nów Księżyca w znaku Lwa w środku tygodnia rozstroi nas i emocjonalnie, i kulinarne. Co robić? Jak żyć? Co jeść po weekendzie, aby mieć siłę i dobry humor przez cały tydzień? Przede wszystkim pomyśl, co uwielbiasz i możesz jeść bez końca! Czytaj dalej >
Astrokuchnia W czasie rosnącego Księżyca jedzmy do syta, ale lekko! Na pełnię w Wodniku przygotuj hummus i szakszukę Przed wtorkową pełnią będziemy ciągle głodni, ciągle rozdrażnieni i filozofujący. W końcu pełnia będzie w Wodniku! Czas więc się najeść, do syta, ale lekko. I pogadać, zarwać noc, popatrzeć na spadające gwiazdy. Czytaj dalej >
Astrokuchnia Księżycowa kuchnia: w czasie malejącego Księżyca odstaw sól i cukier. Na nów w Raku przygotuj jogurt z ogórkiem Energia nowiu pozwala symbolicznie się oczyścić. Odkurzyć ciało z toksyn, ze zbędnego cukru, tłuszczu, soli, słowem: ze zbędnego nadmiaru. Na cały weekend zaplanuj więc lekkie jedzenie: sałatki, warzywne zupy albo koktajle owocowe. A w czasie upału weź zimny prysznic i krzycz. Czytaj dalej >
Astrokuchnia Księżycowa kuchnia: w czasie rosnącego Księżyca wspomnij smaki dzieciństwa. Na pełnię w Koziorożcu zrób chłodnik z botwinki! W najbliższy poniedziałek 3 lipca wybuchnie pełnia Księżyca w Koziorożcu. Ale już od piątku czujemy się jak odkurzacze: targają nami emocje i zajadamy smutki. Czym? Smakami z dzieciństwa! Czytaj dalej >
Astrokuchnia Odkwaszanie organizmu to najpyszniejsza walka w życiu. Przekonasz sie po jednym dniu! Czujesz się ciężko, szaro, nie masz błysku w oku, męczy cię bezsenność albo bolą kolana...? To przez zakwaszenie organizmu. Do walki z nim wykorzystaj moc pysznych odkwaszających warzyw i owoców, których jest mnóstwo. Po jednym dniu przekonasz się, że to najpyszniejsza walka w życiu! Czytaj dalej >
Znaki zodiaku Jaka pizza pasuje do Twojego znaku zodiaku? Pikantne salami dla Barana a może własnoręczny, domowy wypiek Raka? Dziś (9.02) wypada Światowy Dzień Pizzy! Głodni? Sprawdźcie więc, jak pizza najbardziej pasuje do Waszego znaku zodiaku. I zamawiajcie, pieczcie, zjadajcie! Czytaj dalej >
Astrokuchnia Magia jajka, na co dzień i od święta Jajka są świetnym źródłem energii. Można je gotować, smażyć, piec i jeść na surowo jako kogel-mogel. Są symbolem życia – pamiętajmy, że właśnie teraz ono się odradza. Oto, co warto wiedzieć o jajkach… nie tylko w kuchni. Czytaj dalej >
Astrokuchnia Rób przetwory. Przed pełnią Księżyca wyjdą najlepsze! Pomidory, śliwki, morele są teraz najsmaczniejsze. Aż ślinka cieknie na widok soczystych pomidorów. Teraz jest najlepszy czas na zrobienie z nich przetworów, bowiem Księżyc idzie do pełni. Zawekowane warzywa i owoce pachnące słońcem, rozświetlą dni podczas szarej jesieni i zimy. Czytaj dalej >