Astrokuchnia

Znaki zodiaku

Jaka pizza pasuje do Twojego znaku zodiaku?

Pikantne salami dla Barana a może własnoręczny, domowy wypiek Raka? Dziś (9.02) wypada Światowy Dzień Pizzy! Głodni? Sprawdźcie więc, jak pizza najbardziej pasuje do Waszego znaku zodiaku. I zamawiajcie, pieczcie, zjadajcie!

Czytaj dalej >
Reklama - Kontynuuj czytanie poniżej
Astrokuchnia

Magia jajka, na co dzień i od święta

Jajka są świetnym źródłem energii. Można je gotować, smażyć, piec i jeść na surowo jako kogel-mogel. Są symbolem życia – pamiętajmy, że właśnie teraz ono się odradza. Oto, co warto wiedzieć o jajkach… nie tylko w kuchni.

Czytaj dalej >
Astrokuchnia

Rób przetwory. Przed pełnią Księżyca wyjdą najlepsze!

Pomidory, śliwki, morele są teraz najsmaczniejsze. Aż ślinka cieknie na widok soczystych pomidorów. Teraz jest najlepszy czas na zrobienie z nich przetworów, bowiem Księżyc idzie do pełni. Zawekowane warzywa i owoce pachnące słońcem, rozświetlą dni podczas szarej jesieni i zimy.

Czytaj dalej >
Reklama - Kontynuuj czytanie poniżej
pamiętaj! księżyc jak ciastko
Astrokuchnia

Masz większą ochotę na słodkości? To głód księżycowy.

Gdy na niebie świeci Księżyc w pierwszej kwadrze - tak jak teraz, jesteśmy pełni energii i głodni niczym wilcy. Kiedy Luny przybywa, nasz organizm jak gąbka chłonie z jedzenia wszystko: i to, co dobre, i to, co złe. Możemy też ulegać księżycowej pokusie słodkich, tłustych, a także pustych kalorii.

Czytaj dalej >