Okazuje się, że niektóre owoce i warzywa prawie wcale nie chłoną pestycydów ani innych szkodliwych substancji z gleby i powietrza! Udowodnili to naukowcy z amerykańskiej organizacji non profit EWG (Environmental Working Group). Wykazali, że kumulowanie różnych toksycznych środków uzależnione jest od budowy tkanek warzyw i owoców. Niektóre rośliny mają tak szczelne tkanki, że są one jak naturalna bariera ochronna przed różnymi świństwami!
Im bliżej pełni Księżyca, tym większe emocje i... kulinarne zachcianki. Na pełnię w Baranie zrób kokosowe curry z białą rybą
Pełnia w Baranie to istny ogień emocji i... kulinarnych doznań. Ta faza Księżyca uściśli się na linii Baran-Waga, więc zaczerpnijmy z obydwu żywiołów – ognia i powietrza. Zróbmy kokosowe curry z białą rybą i warzywami.
Czytaj dalej >