Pochwała smażenia

Smak panierki na dobrze wysmażonym kotlecie? Bezcenny! Ale kiedy z każdej strony słyszymy: „smażone jest niezdrowe”, czy można delektować się takimi przysmakami? Tak! Należy tylko przestrzegać kilku prostych zasad

Pochwała smażenia

Więcej artykułów

Astrokuchnia

Czy jedząc ogórki kiszone, jesteśmy szczęśliwsi? W pewnym sensie tak! Zobacz, na czym polega magia fermentacji

Kiszonki, niegdyś podstawa wiejskiej spiżarni, wracają jako żywność prozdrowotna oraz element duchowej praktyki. Fermentacja to swoista magia przemiany, gdzie pod wpływem czasu, ciszy i niewidzialnej pracy bakterii coś zwyczajnego staje się czymś niezwykłym. „To, co żywe i kwaśne, oczyszcza umysł i ciało” – mówi ajurwedyjska maksyma.

Czytaj dalej >

Jeszcze więcej magii każdego dnia!
Odkryj nasze specjalne zestawy

Przejdź do sklepu