Zimowe kiszonki - zdrowie dla ciała i duszy!

Spadek odporności i gorsze samopoczucie to typowo zimowe przypadłości. Walcz z nimi... kiszonkami! Kiszone warzywa mają masę witamin, są lżej strawne niż surowe, zapobiegają anemii, poprawiają stan cery, włosów i paznokci. A dbając o florę bakteryjną w jelitach mają także wpływ na nasze nastroje i emocje! Oto przepisy zimowe kiszonki.

Kiszonki poprawiają odporność - i nie tylko. Kiszone warzywa mają wpływ na samopoczucie

Więcej artykułów

Astrokuchnia

Czy jedząc ogórki kiszone, jesteśmy szczęśliwsi? W pewnym sensie tak! Zobacz, na czym polega magia fermentacji

Kiszonki, niegdyś podstawa wiejskiej spiżarni, wracają jako żywność prozdrowotna oraz element duchowej praktyki. Fermentacja to swoista magia przemiany, gdzie pod wpływem czasu, ciszy i niewidzialnej pracy bakterii coś zwyczajnego staje się czymś niezwykłym. „To, co żywe i kwaśne, oczyszcza umysł i ciało” – mówi ajurwedyjska maksyma.

Czytaj dalej >

Jeszcze więcej magii każdego dnia!
Odkryj nasze specjalne zestawy

Przejdź do sklepu