Magia jajka, na co dzień i od święta

Jajka są świetnym źródłem energii. Można je gotować, smażyć, piec i jeść na surowo jako kogel-mogel. Są symbolem życia – pamiętajmy, że właśnie teraz ono się odradza. Oto, co warto wiedzieć o jajkach… nie tylko w kuchni.

Magia jajka, na co dzień i od święta

Więcej artykułów

Astrokuchnia

Czy jedząc ogórki kiszone, jesteśmy szczęśliwsi? W pewnym sensie tak! Zobacz, na czym polega magia fermentacji

Kiszonki, niegdyś podstawa wiejskiej spiżarni, wracają jako żywność prozdrowotna oraz element duchowej praktyki. Fermentacja to swoista magia przemiany, gdzie pod wpływem czasu, ciszy i niewidzialnej pracy bakterii coś zwyczajnego staje się czymś niezwykłym. „To, co żywe i kwaśne, oczyszcza umysł i ciało” – mówi ajurwedyjska maksyma.

Czytaj dalej >

Jeszcze więcej magii każdego dnia!
Odkryj nasze specjalne zestawy

Przejdź do sklepu