Dietetycy zapewniają, że dzięki stosowaniu tej diety można w ciągu tygodnia pozbyć się nawet trzech kilogramów. Warunek jest jeden: czekolada musi być gorzka. Przygotuj sobie spory jej zapas, by każdego dnia jeść po kilka kostek. Wypróbuj nasz jadłospis. Podajemy instrukcję na dwa dni – przeplataj je ze sobą, a zdziałają cuda.
Dzień pierwszy
● śniadanie: miseczka płatków owsianych, ugotowanych na chudym mleku, z rodzynkami, szczyptą cynamonu i dwiema startymi kostkami czekolady
● II śniadanie: garść orzechów (dowolnych)
● obiad: naleśniki z warzywami (2 sztuki średniej wielkości), szklanka soku wielowarzywnego
● podwieczorek: owoc (jabłko lub gruszka)
● kolacja: dwie kromki pełnoziarnistego pieczywa posmarowanego twarożkiem, z rzodkiewką albo pomidorem
Dzień drugi
● śniadanie: miseczka muesli z jogurtem i kostką startej czekolady
● II śniadanie: kromka chleba razowego z 2 plasterkami sera, np. feta, plastrami pomidora, posypana świeżymi ziołami
● obiad: plaster gotowanej albo pieczonej polędwicy z połową torebki kaszy gryczanej, 250 g dowolnych gotowanych warzyw, szklanka bulionu warzywnego
● podwieczorek: 5 kostek czekolady
● kolacja: mus kakaowy (szklanka mleka zmiksowana z łyżeczką kakao, łyżeczką miodu, bananem i odrobiną cynamonu)
AB
fot.shutterstock.com
AB
fot.shutterstock.com